Gå til hovedinnhold

Data Scientist - gjør vanskelige ting lette

Har du hørt om datavitenskap, men forstår ikke helt hva det er og hvordan det kan være til nytte for din virksomhet? I så fall er denne artikkelen skrevet til deg!

Her vil vi forklare hvorfor datavitere er uvurderlige ressurser i den stadig voksende teknologisektoren. Vi vil utforske hvilke skills - både harde og myke - de tilfører organisasjonen din.


Bilde

Hva er en data scientist og hvorfor trenger du henne?

Har du noen gang lurt på hva en data scientist er? Kort fortalt er det en person som jobber med store datasett og systemer. De kan utvikler modeller som kan analysere store datasett. bruksområder for dette kan være - men ikke begrenset til - klimamodellering, logistikkløsninger, aksjehandel, medisinsk behandling eller spillutvikling.

Disse teknologi-talentene er uvurderlige for bedrifter siden de kan hjelpe med å optimalisere og automatisere prosesser og forbedre effektiviteten.


De kan også beskytte mot cyberangrep og datainnbrudd, noe som er essensielt i dagens teknologidrevne verden. Så hvis du vurderer en karriere innen dette feltet eller bare er interessert i å lære mer om det, så er informatikk en spennende og avgjørende bransje som du bør vurdere.


Harde skills en data scientist leverer

Data Science har utviklet seg til et viktig felt, og data scientister er nå en svært attraktiv kilde til kunnskap og skills du ikke visste fantes. Selv om det er viktig å utforske de teoretiske aspektene ved faget, er det en tendens til å undervurdere viktigheten av praktiske ferdigheter. En data scientist kan levere imponerende resultater fordi de har disse harde ferdighetene. De kan

  • jobbe med store datasett
  • bruke sofistikerte statistiske verktøy
  • utnytte sine programmeringsferdigheter til å bygge skreddersydde prediktive modeller
  • gjøre tilsynelatende dølle beregninger, data og informasjon til meningsfull innsikt

Og underveis kan de jobbe tett med utviklere og demonstrere sin smidige tilnærming og skarpe disiplin. En data scientist hjelper i hovedsak med å gå ned i purra og hente ut nøyaktige spådommer for beslutninger som kan definere fremtiden til et selskap eller en hel industri.


a. Statistisk kunnskap

Statistisk kunnskap høres kanskje litt tørt ut, men det trenger ikke å være det. Faktisk kan det være genuint fascinerende å fordype seg i tallenes verden i jakten på sammenhenger og trender.

Hvordan påvirker en gitt faktor en bestemt situasjon eller gruppe?

Og hvordan kan du bruke den statistiske kunnskapen til å ta bedre beslutninger?

Det er et hav av spennende spørsmål du kan stille deg selv og andre når du facer statistikk på denne måten. Så ikke la deg skremme av tørr og nerdete prat. Statistikk kan være helt rått!


b. Evne til å arbeide med data i flere ulike formater

Når det gjelder å jobbe med data, er det viktig å kunne navigere i flere formater. Å kunne gå sømløst fra regneark til databaser til APIer og så videre er en ferdighet som er høyt verdsatt i dagens digitale landskap. Enten det er tallknusing i Excel eller analysering av JSON-data, er de som kan jobbe med flere filtyper ettertraktede ressurser i enhver bransje. Så hvis du har muligheten til å hoppe mellom CSV’er, XML’er og SQL’er på en enkel måte, ikke vær redd for å vise frem disse datamagi-ferdighetene.


c. Avanserte kode-skills

Hvis du er en erfaren utvikler eller kan noe som helst om digital utvikling, så vet du hvor viktig det er å kunne mestre avanserte programmeringsferdigheter. Det åpner for en verden av muligheter når det gjelder å utvikle komplekse og innovative løsninger.

Men bekymre deg ikke hvis du føler deg litt overveldet. Dette er som sagt et eget fagfelt, hvor det finnes en stor bukett med spesialister på dette - klare til å hjelpe deg. Så ta deg en kopp med te , slapp av og la en kyndig data scientist skride til verket, slik at du kan bruke mer av tiden på det du er god på!Myke skills som en data scientist kan bidra med

Som data scientist kan du bidra med mange myke skills, som kanskje ikke umiddelbart er åpenbare. I tillegg til å være en rev på å kode og holde styr på de nyeste teknologiene, har en data scientist også hjernen og ferdighetene til å ta et komplekst problem og bryte det ned i mindre deler som kan løses steg for steg.

De kan også samarbeide på tvers av team og avdelinger, og formidle sine ideer og løsninger på en forståelig måte til både teknisk og ikke-teknisk personell. Så selv om det kanskje ikke er det mest åpenbare, er det mange smude og uformelle ferdigheter som en data scientist kan komme inn med.


a. Kreativ problemløser

Har du noen gang tenkt på hvordan kreativitet kan utnyttes for å løse problemer på en bedre og mer innovativ måte? Hvis du leter etter en kreativ problemløser, har du kommet til rett sted! Å være en kreativ problemløser betyr ikke bare å kunne “tenke utenfor boksen”, men også skape unike løsninger på de mest komplekse problemene.

En data scientist er en dyktig kreativ problemløser, selv når det problemet du facer virker overveldende. Så ikke nøl med å utforske muligheten for å engasjere en data scientist til å finne de beste løsningene!


b. Utmerket kommunikator

For at en data scientist skal nå fram med sine løsninger er det viktig å ha de rette ferdighetene til å formidle tanker og ideer på en klar og presis måte. Dette handler ikke bare om å ha snakketøyet i orden; det handler også om å lytte og forstå andre. Å ha en chill og uformell tilnærming til de man kommuniserer med kan også hjelpe deg med å bygge tillit og relasjoner raskere.


c. Evne til å fortelle historier med data

“Alt bør gjøres så enkelt som mulig. Men ikke enklere.”

Albert Einstein


Lett for deg å si, Einstein. Utfordringen er at det ikke alltid er like lett å koble sammen punktene når du står overfor rådata; det er her datavisualisering er ekstremt verdifullt - og data scientists er kløppere på det!

Her kommer de inn og lager en fortelling som fenger publikum og veileder dem gjennom funnene dine på en meningsfull måte.

En data scientist bruker datavisualisering for å gjøre kompleks data lettfattelig. En kul og uformell tilnærming kan faktisk hjelpe deg med å lage en mer engasjerende presentasjon.

Ved å bruke humor, interessante eksempler og en relaterbar tone vil folk bli mer engasjert i presentasjonen din og dermed få en bedre forståelse av dataene.


Så, hvordan kan altså en data scientist hjelpe deg?

Å ansette en data scientist kan være et veldig smart muv for bedriften din! Disse fagnerdene spesialiserer seg på å jobbe med store mengder data. Så analyserer og tolker de den dataen på en måte som kan føre til nye oppdagelser og muligheter for virksomheten din.

Med sine skills kan de bidra til å optimalisere prosesser, redusere kostnader og forbedre kundeopplevelsen.

Det er som å ha et ekstra superøye som kan blåse liv i død data og hjelpe deg å ta smartere beslutninger med den. Og så får de alt dette til å se vakkert ut på din neste PowerPoint!

Så ikke gå glipp av denne sjansen til å legge til et ekstra lag med ekspertise til bedriftens team!


Trenger du ENDA flere argumenter? Ok. Sjekk her.

Datavitenskap har vist seg å være en uunnværlig del av moderne virksomheter. Det har ikke bare bidratt til bedre forretningsanalyse, men også til å løse problemer og forutsi trender. Det er flere eksempler på hvordan bedrifter har brukt datavitenskap til sin fordel.

Uber har brukt datavitenskap til å sette priser til forskjellige tider på døgnet og på forskjellige steder.

Tilsvarende har Netflix brukt datavitenskap til å forutsi og anbefale innhold til brukerne.

Et annet selskap, Dow Chemical, har brukt datavitenskap for å identifisere faktorene som påvirker produksjonskvaliteten og forebygger produksjonsproblemer.

Disse eksemplene viser hvordan moderne selskaper kan dra nytte av datavitenskap, eller data science, for å ta bedre beslutninger og nå nye høyder i markedet.

Avslutningsvis kan det sies at datavitenskap er et nytt felt som blir stadig mer nødvendig for bedrifter dersom de skal holde tritt med konkurrenter. Data scientists er enormt dyktige og allsidige individer som bringer harde og myke ferdigheter når det gjelder teknologisk kunnskap, kreativ problemløsning, eksepsjonelle kommunikasjonsevner og evnen til å fortelle historier med data.

Data science har vist seg å være et definerende tilskudd til organisasjoner gjennom en rekke vellykkede initiativer som har gitt økt effektivitet, forbedret samarbeid og økt vekst.

Ønsker du å superlade forretningsstrategien din? Da bør en data scientist definitivt være på ønskelisten over kommende samarbeidspartnere.

Bilde

Trenger du en data scientist? Null stress, vi har folq!

Ser du etter den perfekte dataviteren for å bli med i teamet ditt? Du trenger ikke lete mer! Vi har et stort nettverk av erfarne fagfolk med et bredt spekter av skills og kunnskap. De hjelper deg med data- og analse-riggen, så du kan være mindre maskin og mer menneske - fra maskinlæring til Big Data, fra AI til datautvinning. Våre dyktige datavitere er i stand til å levere på alle specs og kan raskt ta prosjektet ditt til neste nivå.

Kontakt oss nå for å finne en perfekt data scientist for deg!